5 moduri în care aderarea la o comunitate ne face mai fericiți

Alungă singurătatea – nu ești doar tu, suntem noi toți

Atunci când te înconjori de oameni cu care dezvolți relații armonioase, este greu să rămâi izolat. Participarea la activitățile unei comunități alungă singurătatea. Alături de alții, nivelul de serotonină crește, te simți mai bine, mai fericit. Este cea mai la îndemână soluție de a-și face noi prieteni pentru introvertiți, dar chiar și cei mai expansivi dintre noi se simt mai motivați să interacționeze în cadrul unei comunități.

Apartenență – modul în care îți reconfirmi cine ești tu de fapt          

Alege comunitatea cu care te potrivești la nivel de valori, idei, dorințe și scopuri. Te vei bucura de un sentiment de incluziune care îți va reconfirmare propriile credințe. Astfel, te vei simți mai sigur pe tine și, din nou, mai fericit.

Networking – un boost pentru business-ul tău

O comunitate îți va da ocazia să obții mai ușor informații despre lucrurile care te interesează sau despre domeniile care te pasionează. Discuțiile libere cu membrii comunității îți oferă acces la cunoștințele și experiența altora, ceea ce te va îmbogăți – cam la fel ca atunci când citești o carte sau participi la un curs, dar varianta pe repede înainte. Și, deloc de neglijat, îți vei îmbogăți  agenda de contacte importante, pentru că într-o comunitate cineva cunoaște pe altcineva care știe pe cineva ... #iknowaguy.

Scop înalt – un prim-pas către autodepășire

În general, comunitățile își propun un scop mai înalt decât cel al indivizilor – de pildă, comunitățile implicate în reîmpădurirea zonelor defrișate. Alătură-te  unei astfel de cauze  și te vei simți parte din ceva mai important decât rutina ta zilnică. Iar stima de sine va crește considerabil.

Sprijin reciproc – acces rapid la soluții prin și cu ceilalți

În cadrul unei comunități vei găsi și acele persoane care prin carisma, experiența sau cunoștințele lor vor putea să te sprijine în diverse acțiuni pe care ți le propui. Membrii comunității își oferă sprijin reciproc – și cine nu s-a bucurat de o mână de ajutor la nevoie? La rândul tău, te poți dovedi omul potrivit la locul potrivit pentru altcineva. Când faci bine, te simți mai bine.  

Iar dacă vrei să te alături unei comunități și nu știi de unde să începi, te invităm la o cafea să ne cunoști mai bine. La Omega House  lucrăm împreună, facem schimb de idei, învățăm, ne distrăm, gătim, mâncăm și ne ajutăm între noi. Adică suntem o comunitate! Te așteptăm și pe tine alături de noi.