5 spații de co-living în care ne-am dori să ne mutăm

Aristocratul: The Norn

Unde: Londra, San Francisco, Berlin și Barcelona.

Organizat pe principiul exclusivității – trebuie să devii membru ca să ai acces la spațiile lor,Nornși-a propus să își introducă oaspeții în eleganta artă a conversației de calitate. Ca urmare, accentul este pus pe crearea comunității offline și încurajarea schimbului de idei. Ne place teribil estetica la care face Norn apel – candelabre baroce aurite, mobilier vintage de la anticariatele locale, picturi care să inspire, dar și faptul că pe pagina lor de Instagram găsești întrebări care să te pună pe gânduri: ”Ar trebui să ne luptăm ca să ne păstrăm rădăcinile culturale și familiale? La ce ai renunța?” sau ”Sunt animalele mai libere decât oamenii?”

 

Mamutul: The Collective

Unde: Londra și New York

Cei de laThe Collectiveși-au propus să ofere spații de locuit în zone unde acestea sunt foarte greu de găsit, dar și un confort mental oaspeților. Firesc, primele ”dormitoare comune”, peste 550 la număr (sunt între primele cele mai mari spații de co-living din lume), le-au deschis la Londra și New York, dar acum lucrează la deschiderea unor noi filiale în Istanbul (abia așteptăm), Buenos Aires sau Lisabona. 

Ne plac: designul scandinav-contemporan, nenumăratele facilități pe care le oferă, dar și senzația de comunitate pe care o creează în jurul lor – au inclusiv ponturi în blog despre cum să îți faci singur kombucha sau gustări proteice .

 

Pribeagul: The Vonder

Unde: Berlin, Londra

Cine nu ar vrea să stea măcar câteva săptămâni la Berlin? Noi ne-am hotărât, când ne vom porni către capitala Germaniei, ne vom opri laThe Vonder. Pentru că ne place grija cu care s-au gândit la toate facilitățile de care am putea avea nevoie, dar mai ales pentru evenimentele pe care le desfășoară pentru comunitatea proprie.

Ne plac: cursul de cosmetice naturale și clubul alergătorilor de seară – ocazie perfectă pentru a cunoaște mai bine orașul.

 

Surferul: The Surf Office

Unde: Lisabona, Madrid, Malaga, Grand Canaria etc

Pe scurt: surf, work, sleep, repeat. SpațiileThe Surf Office– împrăștiate în 15 destinații din Europa și SUA,  oferă toate facilitățile la care te poți gândi, plus avantajul proximității cu oceanul și o comunitate de surferi cu care poți să muncești, să înveți și să te distrezi. Rutina și plictiseala sunt ultimele lucruri care ți se pot întâmpla în aceste spații care stimulează creativitatea. 

Ne place: accentul pus pe activități outdoor.

 

Vikingul: The Hus 24

Unde: Stockholm

Aflat chiar în inima orașului Stockholm, spațiul de co-livingThe Hus 24ocupă o casă istorică de cinci etaje. A fost primul spațiu de acest tip din Suedia și și-a deschis ușile oaspeților în 2012. De atunci, oferă un cadru relaxat și creativ de trăit și nu doar de locuit pentru antreprenori, freelanceri, designeri și fondatori de strat-up-uri.

Ne place: faptul că este situat în orașul vechi al Stockholmului, de unde putem începe descoperirea acestui oraș insular.

 

Iar dacă și tu ai vrea să încerci ceva din acest stil de viață, dar mai aproape de cei dragi, nu uita că Omega House înseamnă co-living, co-working și community. Te așteptăm!