7 lucruri pe care trebuie să le știi despre Biohacking

Ce  estebiohacking-ul și de ce ar trebui să te intereseze pe tine acest concept?  Pe scurt, biohacking-ul înseamnă a face schimbări în stilul tău de viață pentru a "hack-ui" biologia propriului corp. Însă lucrurile merg mult mai departe, iar acest articol te va ”lumina”.

De la alegerea unei scurtături pe care să mergem pentru a ajunge mai repede la destinație și până la puncte bonus obținute la cumpărături, toate sunt mici  life hacks de care ne folosim zilnic pentru a ne face viața mai frumoasă și mai ușoară. Cum ar fi dacă ar exista o serie de trucuri pe care am putea să le aplicăm corpului nostru pentru a ne atinge potențialul maxim și a ne schimba viața?

Ok, deci ce este biohacking-ul?

Biohacking-ul este o mișcare ce se răspândește cu o viteză din ce în ce mai mare în întreaga lume  și presupune modificarea mediului exterior și interior pentru a căpăta controlul asupra propriului corp. Adepții săi folosesc știința, biologia și experimentele pe propria persoana și fac mici schimbări în modul de a gândi și în stilul de viață, astfel încât să se simtă mai bine și să sporească performanțele corpului și minții.

Chiar dacă este o gândire relativ nouă, ea s-a dezvoltat rapid și a devenit un subiect foarte vast și greu de „digerat” pentru un începător. Așadar, iată care sunt cele 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre biohacking:

1. Deja ai inclus biohacking-ul în viața ta

Da, da, ai citit bine! Fie că este vorba de noua dietă pe care ai început-o, exercițiile fizice pe care le faci sau atenția pe care o acorzi sănătății corpului tău, toate au la bază mici  hack-uri menite să îți îmbunătățească modul în care funcționezi, te simți și arăți.

2. Biohacker în 3 pași simpli

Nu ai nevoie de dispozitive ultra moderne pentru a face biohacking, ci trebuie să descoperi acele metode naturale care te ajută să te dezvolți.
Pasul 1: Conștientizare – fii conștient de tot ce te înconjoară și tot ce se întâmplă în și cu corpul tău.

Pasul 2: Control – folosește-te de informații, știință și tehnologie pentru a deține controlul.

Pasul 3: Update – dacă ești mereu actualizat, îți optimizezi mintea și corpul astfel încât să îți poți atinge potențialul maxim.

3. Biohacking-ul implică strategii – planifică-ți alimentația

Ceea ce mănânci este cea mai mare și cea mai ușoară componentă a vieții pe care o poți supune  hacking-ului. Deși există o serie de reguli sau diete precum Keto sau Paleo, totul se reduce până la urmă la a identifica ce alimente sunt bune pentru tine și pe care trebuie să le elimini din alimentația ta. Odată ce ai făcut asta, include și suplimente pentru a avea un regim echilibrat și nu uita să bei multe lichide.
Apoi nu-ți mai rămâne decât să îți programezi mesele și gustările și să respecți acest program.

4. Parte a biohacking-ului este și optimizarea stilului de viață

Nu trebuie pierdut din vedere faptul că stilul de viață își pune o amprentă puternică asupra corpului nostru și a modului în care acesta funcționează. Așa cum ai făcut ordine în alimentație, acordă atenție activităților în care te implici, posturii tale de pe durata unei zile, mișcării și exercițiilor fizice, relaxării și, nu în ultimul rând, asigură-te că ai parte de 7-9 ore de somn odihnitor.

5. Nucleul este gândirea

Cu ce ne hrănim mintea este poate mai important ca alimentele cu care ne hrănim corpul.
Iar meditația este de multe ori  the ultimate biohack! Efectele meditației nu se resimt doar la nivelul unui psihic liniștit și creșterea calității somnului, ci ajung să se vadă și în buna funcționare a organismului, reducerea durerilor și scăderea inflamațiilor de la nivelul corpului.  Și când te simți atât de bine, cresc și performanțele corpului și productivitatea.

Mindfulness este, de asemenea, o tehnică importantă de biohacking, ce are o serie de beneficii, de la îmbunătățirea somnului, deprinderea de obiceiuri alimentare mai bune, reducerea stresului și multe efecte pozitive asupra sănătății.

6. DIY Biohacking

O subcultură a biohacking-ului este reprezentată de proceduri realizate în laboratoare științifice. De la manipulări ale ADN-ului și până la îmbunătățirea unor structuri celulare, toate sunt experimente pe care pasionații de biologie le fac pentru a-și satisface curiozitățile și pentru a test fapte științifice încă nedemonstrate. Totuși, nu vă speriați, la acest nivel nu mai este vorba de îmbunătățirea funcționării propriului corp, DIY biohacking are loc, cel mai adesea, pe plante. Încă.

7. Biohacking și Superhumans

Cei care au preluat controlul asupra propriului corp pentru a-și atinge potențialul maxim, a se simți bine și a se dezvolta, sunt considerați Super-oameni. Așadar dacă măsori și controlezi tot ce ține de mediul tău interior și exterior, fasting nu îți este un termen străin, iar mindset-ul tău este setat pe dezvoltare și perfecționare, înseamnă că stăpânești biohacking-ul și prin acțiunile pe care le faci și mentalul tău, ai devenit un Superhuman.

La Omega House, organizăm o nouă ediție a seminarului “Bio Hacking & Human Potential”. În acest al doilea episod vom aduce în prim plan subiecte profunde, care facilitează descoperirea de informații și instrumente transformaționale, puse în lumină de împărtășirea unor experiențe vii, ce inspiră și trezesc.

Experiențele și sfaturile vin de la cei doi speakeri: Anca Baniță (comunicator, trainer, blogger și activist social) și Igor Grosu (un călător în această lume duală, ce se bucură de experiențe).

Seminarul are loc în data de20 aprilie, începând cu ora 10.00, la Omega House. Mai multe detalii, programul evenimentului, dar și modalitatea de înscriere, pe toate le poți găsi aici: LINK.