Cum faci sa te simți ca acasă într-un spațiu de co-living

În ultimii ani, definiția termenilor „birou” și „acasă” s-au schimbat semnificativ. Freelancerii, nomazii digitali sau antreprenorii și-au mutat activitatea în spații de co-working, iar pentru că pot munci și călători în același timp, preferă spațiile de co-living în defavoarea opțiunilor clasice de cazare.

Dar de la un simplu spațiu de locuit și până senzația de confort complet și sentimentul de apartenență este cale lungă. Experiențele ne-au purtat și pe noi prin multe colțuri ale lumii, unde am avut ocazia să testăm pe pielea noastră diferite tipuri de spații de locuit. Cu fiecare nou loc am descoperit și am învățat câte ceva nou. Acum am tras concluziile și vă spunem în cele ce urmează câteva sfaturi pentru a te simți ca acasă într-un spațiu de co-living.

Personalizează-ți spațiul și camera ta de co-living va deveni acasă

Chiar dacă cele mai multe camere de co-living arată ca în revistele de design interior și simți o bucurie fantastică să poți locui într-un asemenea cadru, în cele din urmă tot lucrurile mărunte îți vor aduce liniștea într-o zi agitată. Mai știi când, în copilărie, ai lipit pe pereți postere cu trupele preferate și abia apoi ai simți că acea cameră este cu adevărat camera ta? Acum am mai crescut (puțin), dar ideea de bază a rămas aceeași. Pentru noi personalizarea spațiului înseamnă că ne ancorăm într-un anumit fel de fi și a ne simți, înconjurându-ne de anumite obiecte și arome. Florile proaspete, carafa cu apă, statuetele cu Buddha și alte câteva mici lucruri sunt cele care ne fac să respirăm relaxați imediat ce pășim în cameră.

Așadar, fie că stai într-o cameră privată sau o cameră comună, asigură-te că lângă tine ai ceea ce este important pentru tine.

Alătură-te comunității și folosește spațiile comune când nu ai chef să ieși în oraș

Avem o multitudine de modalități și canale de a socializa și, cu toate astea, ironia face ca sentimentul de singurătate să fie cel mai apăsător. Pe noi, mutarea într-un spațiu de co-living ne-a „vindecat” de singurătate și problemele ce decurg din ea. Când locuiești singur este foarte ușor să te afunzi în muncă și să te lași pradă unor gânduri nesfârșite. În co-living am descoperit  că nu e chiar așa o mare cheltuială în termeni de timp să pui o pereche de pantaloni pe tine pentru a merge în bucătărie, dar să îți zâmbească cineva la 12 noaptea și să te întrebe dacă vrei să îți prepare micul dejun mâine dimineață estepriceless.

Spațiile de co-living sunt în așa fel concepute încât să încurajeze interacțiunea între oameni și asta îi face să se simtă ca într-o familie și, deci, ca acasă. Unici și totuși cu interese comune, aceștia socializează, gătesc împreună, lucrează și pornesc proiecte împreună, își împart responsabilitățile și se dezvoltă.

Așa că, dacă te muți într-un astfel de spațiu, ieși din camera ta și cunoaște oamenii în spațiile comune, interacționează și participă la evenimentele comunității.

Setează-ți propriul program și un set de reguli

Uneori este foarte ușor să te lași dus de val și să te simți într-o continuă vacanță, important este să ai mereu în vedere scopul tău și ce responsabilități ai. Timp petrecut doar cu tine, un anumit sistem de ordonare a hainelor și încălțărilor, un program de lucru, toate acestea sunt lucruri normale, pe care le faci acasă. In plus, este adevărat că majoritatea spațiilor de co-living asigură și servicii de curățenie, dar ordinea aia care te liniștește o știi numai tu!

Înțelege dinamica și regulile casei

Locuim împreună, petrecem timp împreună și împărțim unele lucruri și spații. Așa că asigură-te că știi și respecți felul în care se fac lucruri în casă. De la spălatul rufelor, utilizarea bucătăriei și a altor spații comune, fiecare are un are un sistem bine pus la punct, astfel încât toți oaspeții să se bucure de facilitatea respectivă, să îi ofere confort maxim și nimeni să nu deranjeze pe cineva. Începe prin a pune întrebări directe și sincere prin care să afli regulile și să îți determini locul în acest spațiu. Sugestiile și recomandările sunt binevenite!

Cu toate acestea, trebuie să știi că acomodarea nu se întâmplă peste noapte! Unii se simt imediat ca acasă într-un spațiu de co-living, pentru alții durează mai mult. Noi afirmăm cu mândrie că aici, la Omega House, oaspeții noștri vin cu atâta energie pozitivă și experiențe unice încât „acasă” a devenit sentimentul acela pe care îl creăm și dezvoltăm împreună, zi de zi!

Mai mult decât un simplu loc de cazare, Omega House este un concept unic în România, care găzduiește sub același acoperiș un spațiu de co-living cu camere de hotel și hostel, o cafenea și a sa specialty coffee, un hub de co-working, bucătarie utilată, o cameră de muzică și multe altele. Da, avem chiar și hamace!

Lucrăm împreună, petrecem timp împreună, ne ajutăm reciproc, ne știm și ascultăm preferințele – suntem o comunitate! Și mai avem un lucru care ne aduce împreună – pasiunea pentru dezvoltarea personală. De aceea, organizăm workshop-uri care să ofere tool-urile necesare oricărui freelancer, antreprenor sau digital nomad.

Hai la Omega!