O VACANTA INTERIOARA

 

Pe care o recomand din suflet pentru cel putin un motiv. A costat cam 400 de lei pentru 7 nopti de cazare, mancare si transport inclus. Bate orice agentie de turism, jur.

Asta l-am pus ca pe un avantaj asa, evident, ca pe langa vine partea interesanta: zile intregi fara sa rostesti un cuvant, zile intregi fara sa mananci nimic, doar sa bei apa, nopti nedormite si petrecute in zgomotul din cap, palo santo ars, zile de incarcat la soare, apa bauta de la izvor si aer tras adanc in piept.

Cam asa a fost vacanta mea vara asta, pe scurt, cand am decis sa plec singur cu cortul 7 zile la munte, unde sa stau fara telefon (l-am avut cu mine pentru motive de siguranta), carte sau orice alt stimul exterior si fara sa mananc nimic.

Am mai avut aventuri asemanatoare dar pe asta am simtit sa o pregatesc bine in cap si mai intai de toate sa am intentia clara si motivatia din spatele ei de asemenea. Asa ca am luat in calcul tot ce am putut, de la ursi pana la coboratul de la 1600 de metri dupa cateva zile bune fara hrana. Am scris pe carpati.org si toate cele.

Pe de alta parte, am lucrat la intentie, am petrecut timp cu mine si mi-am analizat motivele si de ce aceasta nevoie de a ma izola de tot si a face o calatorie adanca in corpul, mintea si sufletul meu.

Pai, ca sa-mi raspund singur la intrebare, pentru ca am descoperit ca este dreptul meu din nastere sa experimentez cu mintea si corpul meu, sa caut in interior ce nu pot gasi in exterior.

Printre altele am reusit:

- Sa imi detoxific corpul oprind procesul de digestie si dedicand acea energie pentru regenerare. 
- Sa imi urmaresc mintea, sa ma uit ca un tembel cum fuge-n toate partile, dar sa fac pace cu ea, mi-am dat seama ca n-are rost atata cearta. 
- Sa lucrez in schimb la focus si sa fac un obiectiv din asta.
- Sa iau niste decizii bazate pe intuitie, care aparent n-au nici un sens, pe care sa le implementez in viata mea si sa ma bucur ca o fac
- Sa inteleg foamea, poftele, nevoia corpului de hrana si cum functioneaza creierul pe cetoni
- Sa deschid sau sa mentin un canal de comunicare cu acea parte frumoasa a mea, sufletul, daca vrei sa-i zicem asa.
- Sa inventez retete de mancare de foame
- Sa am fantezii gastronomice cu crenvusti cu mustar, branza si rosii, desi n-am mai mancat din clasa a 7 a.
- Sa revin un pic cu picioarele pe pamant ca prea eram prin “multiverse”
- Sa pierd 4 kg de masa corporala, care zic eu ca oricum erau construite cu hrana proasta si principii indoielnice.

Bineinteles ca nu iti recomand sa faci ceva atat de extrem, eu o fac ca un nebun antrenat in a-mi impinge mintea si corpul catre chestii de genul asta.

Ce recomand in schimb este o vacanta interioara, doar tu cu tine. Nu trebuie neaparat sa fie la cort, poate fi hotel, cabana sau acasa dar de preferat cat mai aproape de natura. Daca vrei sa incerci si partea cu fasting-ul, macar de o zi sau daca mananci mai putin, efectul e sporit.

Cheltuieli vacanta, in ordinea intamplarii lor:

- 59 RON bilet tren Bucuresti - Fagaras
- 75 RON taxi pana la Manastirea Brancoveanu
- 30 RON prima noapte la cabana
- GRATIS cazare si apa 5 nopti din ospitalitatea naturii
- GRATIS transport Manastirea Brancoveanu - Fagaras, luat la ocazie de o doamna draguta cu care am vorbit despre veganism, educatia copiilor si spiritualitate
- 100 RON cazare hotel Fagaras
- 35 RON fructe din piata
- 79 RON bilet tren clasa 1 Fagaras - Bucuresti
- 15 RON taxiul de la gara pana acasa

Si inca ceva, poate partea cea mai importanta. Integrarea.

Inca 3 zile cu cat mai putini stimuli exteriori, odihna, scris in jurnal si implementarea a ceea ce am invatat si ce a insemnat pentru mine experienta.

Vacante interioare placute, dragilor!

V-am pupat

 

scris de Ciprian Jdera