Smart networking – 5 beneficii majore pentru afacerea ta

Indiferent că pe badge-ul de la evenimente, sub numele tău stă scris freelancer, digital nomad, antreprenor, solopreneur sau creator de conținut, începe să faci networking smart, iar asta îți va aduce nenumărate beneficii.

Și nu este vreo invenție nouă, ci se face de când lumea! Dacă dăm puțin timpul înapoi, realizăm că și negustorii din antichitate, veniți din lumi îndepărtate, se întâlneau într-o piață, făceau schimb de mărfuri, întâlneau potențiali clienți și stabileau colaborări. Iar astăzi, antreprenori din toate domeniile se întâlnesc, își prezintă produsele sau serviciile și leagă parteneriate. Practic nimic nu s-a schimbat, ideea de bază a rămas, doar că a primit un update și un nume cool: networking.

Ce este și ce nu este networking-ul?

Chiar dacă poate părea o modalitate învechită pentru era digitală, întâlnirile față în față rămân cea mai bună formă de relaționare interumană. De la o strângere de mână și printr-un schimb de idei și povești relevante se pot construi cele mai benefice și trainice relații.
Smart networking-ul este mai mult decât o simplă prezență la un eveniment și nu se măsoară în cât de mare este colecția de cărți de vizită. Dacă este făcut într-un mod deștept, networking-ul îți poate aduce numai beneficii. Tu deții controlul asupra evenimentelor la care participi, a oamenilor cu care interacționezi și direcției în care pornește conexiunea. Așa că fii strategic și urmărește-ți scopul.

Beneficiile unui networking deștept

Așadar, în orice moment al cariei te-ai afla, networking-ul este un tool important pentru creșterea business-ului tău, dar și pentru propria ta dezvoltare. Și iată de ce:

  1. Networking-ul îți oferă expunere profesională

Poate mai important ca orice pas din planul tău de dezvoltare este crearea unui excelent brand personal, adică acea combinație unică de abilități și experiențe care te fac ceea ce ești și te deosebește de alții ca tine. Și ce mod mai bun de a-ți face cunoscut brand-ul, decât prin relaționare, participare la evenimente și construirea de relații?

  1. Prin networking îți vinzi mai bine produsele sau serviciile

Atunci când lucrezi pe cont propriu, este foarte ușor să te concentrezi doar pe task-urile actuale și pe a duce la bun sfârșit proiectele. Totuși, nu scăpa din vedere faptul că parte a succesului tău de freelancer stă în identificarea și extinderea bazei de potențiali clienți. Relaționând vei putea să îți prezinți brand-ul într-o încăpere plină de persoane care caută servicii ca cele pe care le oferi sau care te pot recomanda.

  1. Îți perfecționezi produsul

Cu cât îți prezinți mai mult serviciile, cu atât vei înțelege mai bine cum sunt ele percepute de alții. Prin feedback-ul pe care îl primești, îți vei da seama exact care sunt nevoile reale ale potențialilor tăi clienți și ce așteptări au ei de la cineva ca tine.

  1. Câștigi contacte noi, idei, sfaturi și insights

Cei mai mulți freelanceri participă la evenimente de networking  pentru a lega noi relații profesionale, împărtăși experiențe sau pentru a obține recomandări. Alții pleacă dezamăgiți dacă nu au făcut rost de un anumit număr de cărți de vizită sau se simt inconfortabil pentru că sunt înconjurați de necunoscuți. Cheia networking-ului deștept stă în câștigarea de contacte calde și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase. Așa că stabilește-ți clar obiectivele și acționează în conformitate cu acestea.

  1. Creșterea încrederii în tine și networking-ul

Poate nu crezi că ești o persoană sociabilă sau poate grupurile mari de oameni necunoscuți te intimidează, dar toate astea se vor schimba după primele interacțiuni. Nu numai că vei descoperi oameni pasionați de ceea ce fac, dar vei vedea din partea lor un adevărat interes pentru munca ta, iar asta sigur îți va da forțe proaspete!

Am experimentat atât căile smart, cât și cele mai puțin avantajoase ale networking-ului, am tras concluziile și ne-am decis să organizăm evenimente de smart networking pentru oaspeții și membrii comunității noastre, fie că sunt freelanceri, digital nomads, antreprenori, soloprenori sau creatori de conținut. Pentru a fi la curent cu acestea, stai cu ochii pe  pagina noastră de facebook!

Mai mult decât un simplu loc de cazare,  Omega House  este un concept unic în România, care găzduiește sub același acoperiș un spațiu de co-living cu camere private și camere comune, o cafenea și a sa specialty coffee, un hub de co-working, bucătărie utilată, o cameră de muzică și multe altele. Da, avem chiar și hamace!

Lucrăm împreună, petrecem timp împreună, ne ajutăm reciproc, ne știm și ascultăm preferințele – suntem o comunitate! Și mai avem un lucru care ne aduce împreună – pasiunea pentru dezvoltarea personală.

Hai la Omega!